Dåp


Dåpen er en gave fra Gud.
Det er ikke lett å forstå dåpen, men den er enkel å utføre. Vi øser vann over barnets hode, og sier hva dåpen betyr. Vann er livgivende, og vann renser. Slik er vannet er et konkret tegn på Guds omsorg. To navn blir nevnt: barnets navn og Guds navn. Den døpte og Gud hører sammen. Her og nå – og for evigheten.

For mange er det å døpe barnet sitt en selvfølge, det er tradisjon og en god måte å feire det nye livet på.
I dåpen tar Gud imot oss akkurat så enestående og sårbare som et nyfødt barn er. I dåpen blir vi født på ny, og får del i et større fellesskap med alle døpte - den universelle kirken. Dåpen betyr også medlemskap i Den norske kirke.

I Haslum kirke er det dåp de fleste søndager kl. 11.00. I tillegg har vi egne dåpsgudstjenester 3 ganger per semester. Mange ønsker å døpe barna sine i Haslum kirke, og det er veldig hyggelig! Det kan imidlertid bety at dagen dere ønsker dere ikke er ledig, og at det derfor er lurt å planlegge i god tid. 

Alle som bor i Haslum sokn har prioritet. Ta derfor kontakt med den lokale menigheten for å avtale nærmere om du har behov for det. Se her for kontaktinformasjon til prestene. Vi ønsker å legge til rette for at dåp i Haslum skal bli en god opplevelse for alle. 
 
Hvordan bestille dåp?
All påmelding foregår via Bærum kirkelig fellesråds side. Klikk her for å komme Til dåpspåmelding
Generelle spørsmål kan rettes til kirketorget. Ta kontak på telefon 67 500 500 eller e-post: kirketorget.baerum@kirken.no