På kirkens grønne gren

Bekkestua er et senter der tre menigheter møtes, men ingen kirke har hatt et rom. Det siste året har Gjenbruksbutikken, Galleri Normisjon, vært på torget på Bekkestua. Butikken har et samarbeid med Haslum kirke, og den som leter, finner også et lite hellig-rom i «Lille Haslumseter» der, og Jesusbarnet har hvilt på strå i sin krybbe i et vindu gjennom hele julen.

Etter et drøyt år har en flott kundegruppe bygget seg opp. Kundene er også med på å drive butikken ved å levere inn gaver der, som blir til nye skatter for andre kunder. Flere kunder deler av sin fagkunnskap om ting og tang. Og vi lærer så mye nytt! Pratekroken skaper nye vennskap og frisker opp gamle.

Nå er det ca. 40 frivillige som deltar på ulike måter for å gjøre denne butikken og møteplassen mulig. Når vi er så mange, blir det en glede for oss bak disken også. De frivillige kommer fra alle menighetene i østre Bærum. Det er alltid plass for flere!

Inntektene i butikken støtter sykehuset og sykepleierskolen i Okhaldhunga, i Nepal. Vi bidrar også til Haslum menighets arbeid for barn og unge. I en tid med mye håpløshet, trenger våre barn og unge mål og mening med livet for å kunne møte en krevende framtid.

Et overordnet mål er å få være en brikke for et bedre klima og en friskere natur. Klesbransjen er en av de som forurenser mest! Om vi, - sammen med alle andre gjenbruksbutikker, - kan minske kjøpepresset på nye klær og moter, kan vi være en bremsekloss i klesproduksjonen.  Mye står på spill og mange søker å endre sin livsstil. Vi trenger fellesskap for å finne veien videre i livets valg, - i handel og energiforbruk ++. Midt i dette dramaet står kirken som kan gi oss det indre kompasset vi trenger for å få mål, retning og mening med livet.

Også du er med på en ny vei når du velger å kjøpe brukt i stedet for nytt og når du velger å la dine ting som du ikke bruker, gå inn i gjenbruks-sirkelen. Da skyter den grønne grenen nye skudd og håpet stiger!

Kristin Bøhler

Butikkleder

Galleri Normisjon Gjenbruk

Butikkens åpningstider:

Mandag stengt

Tirsdag 11-16

Onsdag 11-18

Torsdag 11-17

Fredag 11-17

Lørdag 11-15

Bønn

De fattige og jorden roper!

O, Herre, grip oss med din kraft og ditt lys.

Hjelp oss å beskytte alt liv,

Til å forberede en bedre fremtid,

ditt Rikes komme.

Med rettferdighet, fred, kjærlighet og skjønnhet.

Lovet være du!

Amen.