Møt Haslum menighets nye kapellan


Haslum menighets nye kapellan Margaret Birkedal Kløw ble ansatt i oktober i fjor. Da den tid kommer skal vi lage en ordentlig velkomst for Margaret, men før det kan du lese mer om henne her!

 

Hvorfor hadde du lyst til å jobbe i Haslum menighet?
Haslum menighet har en kirke som er et smykke og en skatt, og det å få være tilknyttet denne kirka der folk har kommet i sine gladeste stunder og med sine tyngste sorger i hundrevis av år, gjør meg både ydmyk og takknemlig.
Noen har tilknytning til denne kirken gjennom generasjoner, andre har nylig flyttet til området. Mange har kanskje aldri tenkt over at det har ligget en kirke her i rundt 800 år. Jeg ønsker å være med å legge til rette for at alle som bor i området skal kjenne at dette er deres kirke, enten de er her ofte eller sjelden. Og nå som før, kan man komme til kirken med hele sitt liv og kjenne at her er det rom for alle. En åpen dør inn i en gammel kirke, med et budskap som er både eldgammelt og dagsfersk; Du er sett og elsket av Gud.
At menigheten også har et menighetsbygg som kan brukes til mange ulike aktiviteter for både voksne og barn, er med på å gjøre prestehverdagen givende og spennende. Her er det mange flotte folk, både ansatte og frivillige, noen er her ofte og noen kommer til spesielle anledninger. Dette er kirken for alle som bor her, og jeg er umåtelig glad for å få være med på Haslum-laget.

Hva gleder du deg mest til å gjøre i og for menigheten når korona-restriksjonene letter?
Jeg gleder meg storlig til at vi kan møtes og være sammen igjen til gudstjenester og andre arrangement for voksne og barn. Til å kunne dele gleden ved dåp, konfirmasjoner og vielser med alle som ønsker å være til stede, og ved gravferder kunne dele sorg og minner med nærhet og tilstedeværelse.
Beskriv deg selv med tre ord.
Det er ikke så lett, synes jeg. Tror det får bli: Glad i folk.

Hva liker du å gjøre på fritiden?
Foruten å være sammen med familie og venner, liker jeg å synge i kor, strikke, lese og gå turer. Og så jeg synes det er god avkobling i en film eller serie på TV.

Hva slags prest får Haslum menighet i deg?
Jeg ønsker å være en lagspiller, og er glad for å være del av et team sammen med ansatte og frivillige i menigheten.
I alle menneskemøter i prestehverdagen, ønsker jeg å lytte og være nær. Som prest kjenner jeg gleden over å formidle ord som har levd før oss – og som kommer til å leve etter oss, i en kirke som har vært her før oss – og som kommer til å være her etter oss. Ord om tro og håp, og først og sist om kjærligheten fra Gud som ER, og som rommer vår nåtid, fortid og fremtid.

 

 

Tilbake